26. 06. 2010.

Obnova licence i obnova statusa 12.06.2010

12.06.2010. u Sarajevu je održan licencni seminar za "ispitivače KS BiH", pa smo obnovili licencu ispitivača za naredni period.

Isti dan smo dobili i dopis upućen od strane općinskog sportskog saveza Cazin kojim nas obaviještavaju da u toku 2010.godine nismo među klubovima koje će sufinansirati sportski savez i općina Cazin.
Molim dragog Boga da im te 2.000 KM koliko su nam ukinuli pomogne da budu bolji ljudi i sportisti.
Uz pola miliona maraka (500.000. KM), koliko navodno općina Cazin ulaže ove godine u "sport" to im ne bi trebalo biti teško.
Mrak u kome živimo i radimo već dugo vremena, će dijelom zahvaljujući i tim parama biti razbijen i nakratko pobijeđen i ove izborne godine, kada nas lokalni mediji i džambo plakati "prosvijetle" i pokažu naše "dželate" kao uspješne stranačke kadrove, patriote i sportiste a pojedine i kao nadasve uspješne biznismene.
Zašto se znojiti, učiti i trenirati ako se sve može kupiti?
Zvanja, diplome, mjesta i položaji, funkcije pa i patriotizam i status vjernika- sve se danas može kupiti ako imaš dovoljno novca.
Najbolja varijanta je kad raspolažeš sa budžetskim odnosno "tuđim" parama kao da su tvoje, a usput imaš i "svoje" općinsko vijeće i načelnika- e onda ti je dragi Bog dao pa se sve poklopilo.