01. 06. 2009.

CROATIA CUP 2009

31.05.2009 u Zagreb na tradicionalni karate turnir koji za nas ima ugled najboljeg karate turnira u ovom dijelu zemaljske kugle, poveli smo slijedeću ekipu: Puškar Zinedin, Čizmić Lajla, Mahmutović Ajla, Hadžalić Suad, Handanović Harun, Handanović Ibrahim, Dizdarević Adnan, Dizdarević Ermin, Karabeg Muhamed, Beganović Ibrahim, Semanić Adem, Puškar Kemal,Puškar Kenan.
Veoma dobar turnir, oganizacija i sve što uz to ide.Svi su dali sve od sebe, niko nije radio bezvoljno i apatično tako da je znoj frcao na sve strane.
Na kraju je Ermin Dizdarević poslije produžetaka u finalima izjašnjenjem sudija izgubio zlato, odnosno osvojo srebro u kategoriji dječaci borbe + 42 kg. Semanić Adem je uzeo broncu za mlađe kadete u kategoriji -57 kg, kao i Mahmutović Ajla u borbama za učenice kategorija +40 kg.
Hvala bogu prezadovoljan sam i sa onima koji su izgubili boreći se kao mali lavovi.Ovdje ima razlike između malih "lavova" i malih "debelih lavova".
Mali debeli lavovi su ostajali bez daha i snage te su na kraju borbe gubili zbog iscrpljenosti (Karabeg, Began, Dizdar Ado i Ermin).
Iduće godine, inšalah će biti bolje.

Nema komentara: