15. 06. 2009.

Velika Kladuša 13.06.2009-državno za djecu

Na državno prvenstvo poveli smo:
Mahmutović Ajla -kate učenice 1997.god, Dizdarević Adnan, borbe 1996 +63kg, Beganović Ibrahim, borbe 1996. god. +63 kg, Hadžalić Suad borbe 1995 god. -52 kg, Karabeg Muhameda borbe 1996. god + 63 kg i Semanić Adema borbe 1996 god -57 kg.
Adnan, Began i Sudo su odradili bez žara, aptično bez imalo volje za pobjedom te su sasvim zasluženo izgubili. Nasuprot njima hrabro i nadasve borbeno je odradio Muhamed Karabeg koji je po meni bio puno bolji od protivnika ali je poslije neriješenih produžetaka odlukom sudija izgubio .
Semanić Adem je pokazao da redovan rad daje rezultate te je uzeo broncu u svojoj kategoriji.
Utisci ?
Sve manje i manje takmičara, sve više i više sudija, sve manje i manje sporta i fer pleya a sve više i više onih koji na svaki način gledaju da se na neki način okoriste od ovog plemenitog i viteškog sporta. Zlurad osmijeh na licu sudija dok dosuđuju poene za one takmičare putem kojih se "upucavaju" onim "moćnicima" koji nešto znače u ovom jadnom savezu. Na marginama turnira pozvan sam na neki neformalni sastanak KS USK-a da bi me na istom sadašnji predsjednik nazvao lažovom itd.
Hvala Allahu da sa prestao pridavati značaj onom što licemjeri i munafici o meni govore i misle. A predsjednik se tako savršeno uklapa u naprijed navedenu grupu.
Kako je došlo do ovakve situacije u savezu?Kako je moguće da isti ljudi vode savez zadnjih 15.tak godina ?
Tako da pokupe putem sudijske organizacije i sudija punomoći za zastupanje na skupštini od skoro svih klubova, a onaj ko im to neda jao li ga je njegovim takmičarima. Oni koji žele biti sudije i napredovati, oni koji žele polagati za majstorska zvanja itd. daju punomoći a isti krug onda sam sebe gura i predlaže.NAKARADAN I ZLONAMJERAN sistem u kom su sudije preuzele sve u ovom savezu. Sekretar saveza -sudija, predsjednik sudijske organizacije-sudija, predsjednik trenerske komisije-sudija, doskora i u nadzornom odboru sudije itd itd.U sva ostala tijela se normalno biraju provjereni dizači ruku.
Za mene očit sukog interesa -znači da bi sudije ttrebale biti samo sudije bez participiranja u ostalim organima saveza.Svrha suđenja i takmičenja treba biti stavaranje uslova da pobijedi najbolji a ne unaprijed znani takmičar. Kvalitet takmičara a ne "čiji je" bi trebao biti primaran. Nažalost suviše gorčine na navedenom sastanku od ostalih predstavnika klubova na suđenje uakazuje da nisam toliko ni subjektivan koliko mi se pripisuje.

Nema komentara: