17. 01. 2010.

Bihać -memorijalnoi turnir

16.01.2010. u dvorani Luke u Bihaću održan je prvi memorijalni turnir u sjećanje na rahmetli Harisa Pačića.
Na turnir smo poveli:Mahmutović Saru, Čizmić Lajlu, Puškar Zinedina, Dizdarević Ermina, Mahmutović Ajlu, Puškar Kemala i Puškar Kenana.
Iako je rezultat nikakav zadovoljan sam.
U katama su Zinedin, Sara , Lajla i Ajla pokazali da mogu više i bolje. Ajla je prošla tri kruga i izbačena jer navodno nije radila "uraken" na mjestu gdje treba biti (?), Zinedina je "Alijin" sudijsi zbor odmah eliminisao u prvom kolu iako je objektivno daleko najkvalitetniji kataš u 2000. godištu u ovoj na ovom turniru najslabijoj grupi (stari način da se pokaže babi i mami da Zinedin neće ništa postići dok ne pređe u njihov klub), Sara isto tako ( oboje su nakon sudijskih konsultacija iako su bolje odradili od protivnika) bez obrazloženja gubili. Lajla je na drugom borilištu tiho prošla "pet krugova" i izgubila uzevši na kraju treće mjesto.
U borbama je na turniru viđeno super kvalitetnih borbi. Kemal je dikvalifikovan zbog prejakog kontakta, Kenan je nakon neriješene borbe u drugom krugu izgubio izjašnjenjem sudija ( ponovno sam sinoć uzeo sudijska pravila i gledao te famoze kriterije za izjašnjavanje nakon neriješenog rezultata i nisam mogao pronaći onaj najvažniji kriterij "ovaj nije ili jeste naš".U repesažu je pobijedio i uzeo treće mjesto. Ajla je "pukla" čim je vidjela žrijebnu listu i shvatila da su samo četiri takmičarke u grupi i da ima medalju i pored poraza te se zadovoljila porazom. Dizdar Erminu je pripalo zlato. Nekoliko korisnh savjeta sam dobio od gospodina Sulejmana Redžića iz Velenja (KK Šotokan). Ljubazno se ponudio da nam pomogne kad bude kući u Cazinu pa se nadamo da ćemo ih moći obradovati i ugostiti na treningu. Njegovi takmičari su super odradili kate te uzeli nekoliko medalja.
Jedini izlaz iz ove nezavidne situacije je čekati da nam se jednog dana ukinu vize te da možemo otići u Sloveniju i Hrvatsku na poneki turnir- gdje nema domaćih sudija.
Utisak? Da je pameti, poštenja i pravde ovaj sport bi svojim kvalitetom bio prepoznatljiv "brend" Unsko-sanskog kantona i čitave BiH.